Schrijflessen + het verhaal van het spiegelrijk

Hoi allemaal.

Het is al even geleden dat ik nog een blogberichtje voor jullie schreef dus bij deze…

Voor degene die het nog niet wisten: ik ben onlangs met schrijflessen begonnen. Ik heb nog maar één les achter de rug en wil die tijd ook gebruiken om aan mijn eigen project te werken (daarover later meer). Echter voor het zover is heb ik natuurlijk meegedaan aan de schrijfopdracht van die les. Die wilde ik zeker niet voor jullie achter houden.

Hier komt ‘ie dan:

Ik ben iemand die in de spiegel bovenaan op het kastje staat woont. In die spiegel bevindt zich namelijk een wonderlijk rijk. Het spiegelrijk, waar duizenden kamers zijn die vol staan met spiegels. Die brengen je naar waar ook de tweeling spiegel staat. Dat kan in een kasteel in Frankrijk zijn maar ook even goed in een klein spiegeltje in een caravan die in een woonpark staat. Of in een spiegel die in een strandhuisje hangt aan zee. Kortom de spiegels kunnen je overal brengen.

Er zijn er zelfs die je terugbrengen in de tijd. Zo nam ik onlangs een spiegel die me 450 jaar in de tijd terugbracht, vlak na de onthoofding van de graaf van Egmont. Ik stond er bij toen zijn rouwende vrouw en kinderen een rouwkapel bouwden in zijn eer. Ik was er ook bij toen twee Spaanse soldaten die weer afbraken. Zoiets verschrikkelijks had ik nog nooit aanschouwd. Vooral het droevige gezicht van Magdalena, vierde in rij, liet me niet los.

Die blik, die kwelling in haar ogen. Ik kende het maar al te goed van toen mijn eigen vader stierf. Toen kwam het besef dat ik op haar leek. Iemand die eerlijk is en oprecht. Iemand die echt is. Die haar rauwe emoties durft te tonen. Iemand die duidelijk heel veel om haar vader gaf. Iemand die ook heel veel op haar vader leek.

Iemand die heel veel op mij leek. Ik ben iemand die het evenbeeld van Magdalena van Egmont is en daar ben ik trots op. Meer dan ik ooit aan iemand zou toegeven.

 

Voor deze tekst heb ik me laten inspireren door een spiegel die in het schrijflokaal stond en door de egmont evocatie (dit jaar precies 450 jaar geleden onthoofd). Dat moest je nog even weten na het doornemen van de tekst 😉

Passend bij mijn project is het niet maar het was zeker verrijkend en leuk om te doen. Hopelijk vinden jullie dat ook.

Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s