Column: weekend Dublin

Beste lezers,

Afgelopen paar dagen was het even stil op de blog en dat komt omdat ik dit weekend namelijk weg was en wel naar Dublin. Enkele jaren geleden bezocht ik Dublin al eens in de kerstperiode en dat was me heel goed bevallen. Ik vind het vooral leuk dat kerst daar echt leeft. Je kunt gewoonweg niet naar Dublin in de kerstperiode gaan zonder meteen de kerstsfeer te pakken te krijgen. En dus besloot ik dit jaar weer in de periode te gaan.

Ik ging met een vriendin en haar familie mee en zo zag het weekend eruit:

Op vrijdag een vlucht om negen uur en rond twaalf uur waren we in het hotel. We hebben daar onze koffers achter gelaten en zijn eerst iets gaan eten in mijn favoriete pub van heel Dublin: Madigans. Daarna konden we inchecken en zijn we nog even de stad in geweest, met name St. Henry’s street en zijn alvast begonnen met shoppen. Daarna zijn we even gestopt voor een drankje bij starbucks en zijn we in een plaatselijk zaak ene donut gaan halen.  Daarna zijn we nog even naar de Temple Bar geweest maar het was er veel te vol en te druk om iets te drinken en zijn we terug naar het hotel gegaan.

Zaterdag ochtend hebben we ontbeten in het hotel en zijn we naar trinity college gegaan waar ik in de oude bibliotheek ben binnen geweest en ‘the book’ of Kells heb gezien. Ook zijn we even langs het standbeeld van Molly Malone gepasseerd en liepen we door ‘anne’s lane’ waar de bovenkant van de straat bedekt is met paraplu’s in alle kleuren van de regenboog. Daarna zijn we gaan eten in het chique etablisement ‘en seine’ aan St. Stephan’s green. In de namiddag hebben we dan weer geshopt maar dit keer in Grafton street. Daarna hebben we snel onze zakken afgezet in het hotel en zijn we gaan eten in een hotel waar ze ‘celtic nights’ organiseren. Dat is een complete avond met eten, Ierse zang en (river) dans. Met andere woorden, het was een hele leuke dag.

Zondag ontbeten we eerst goed in het hotel en zijn we dan in de buurt van het hotel ook gebleven en hebben we een paar winkels op o’connelstreet gedaan en zijn nog even St. Henrys en Mary’s lane doorgewandeld. Waarna we zijn gaan eten in ‘the church’ dat is dus een kerk die omgebouwd is tot restaurant waar het super gezellig en leuk is. Na het eten zijn we in het hotel onze koffers gaan halen en op de bus gestapt. Het was alweer tijd om naar de luchthaven te gaan wat een einde maakte aan weer een gezellig weekendje Dublin.

Zeker een aanrader !

Liefs

Eline

3 gedachten over “Column: weekend Dublin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s